ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

Εις τον Θεόκριτο παραπονιούνταν
μια μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης·
«...Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα·
κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θ’ ανεβώ ο δυστυχισμένος.»
Είπ’ ο Θεόκριτος· «Aυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες
είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο,
πρέπει νάσαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
(Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ: Το πρώτο σκαλί)

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

16/11/17

35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών - Αναλυτικό δελτίο τύπου



ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
            Στην αυθεντική διαδρομή Μαραθώνας – Παναθηναϊκό Στάδιο και με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων, διεξήχθη και φέτος ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη και στον αγώνα του ειρηνιστή και βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη. Περίπου 18.500 δρομείς από όλο τον κόσμο (αριθμός πρωτοφανής για τα δεδομένα της χώρας μας και του Μαραθωνίου της Αθήνας), σημειώνοντας για μια ακόμη χρονιά νέο ρεκόρ συμμετοχών στον αγώνα, έτρεξαν στην κλασική διαδρομή των 42.196 m και άλλοι 32.000 περίπου δρομείς στους παράλληλους αγώνες των 10 και 5 χλμ., στον τελικό των 3 χλμ. των αγώνων Run Greece και σε αγώνες για μικρά παιδιά.
            Στο αγωνιστικό μέρος και στην κλασική μαραθώνια διαδρομή, καθολική ήταν η επικράτηση των ανδρών από την Κένυα, που κατέκτησαν τις πρώτες 5 θέσεις, με τον Σάμιουελ Καλαλέι να αναδεικνύεται νικητής του αγώνα με επίδοση 2.12΄.17΄΄, ενώ στις γυναίκες νικήτρια ήταν η αθλήτρια από την Αιθιοπία Ίπρα Μπαντάν Μπενταρού με πολύ καλή επίδοση 2.34΄.18΄΄. Από τους έλληνες αθλητές πρώτος ήταν ο Κώστας Γκελαούζος (8ος στη γενική κατάταξη) με επίδοση 2.27΄.21΄΄, δεύτερος ο Χριστόφορος Μερούσης από τη Χίο με επίδοση 2.28΄19΄΄ και τρίτος ο Παναγιώτης Καραΐσκος με επίδοση 2.28΄.56΄΄. Πρώτη ελληνίδα αναδείχθηκε η Ουρανία Ρεμπούλη από τη Λέρο με επίδοση 2.49΄.06΄΄, δεύτερη η Γλυκερία Τζιάτζια με χρόνο 2.51΄.12΄΄, ενώ τρίτη ήταν η Φωτεινή Δαγκλή - Παγκότο με χρόνο 2.53΄.58΄΄.
Ο τοπικός μας σύλλογος έδωσε δυναμικό παρών σ’ όλες τις διαδρομές και συνολικά 20 δρομείς έτρεξαν με τον Α.Σ. «Αθηνόδωρο». Στην κλασική διαδρομή των 42.196 m, μετείχαν 5 δρομείς του τοπικού Συλλόγου και πραγματοποίησαν πολύ καλές επιδόσεις, παρά τον αντίθετο άνεμο που επικρατούσε και δυσκόλεψε τις προσπάθειές τους. Συγκεκριμένα, είχαμε πρώτο τον Δημήτρη Τασσόπουλο, ο οποίος ανήκει στο Αγωνιστικό Τμήμα του Αθηνόδωρου και εκπροσώπησε το Σύλλογό μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου Ανδρών, τερματίζοντας σε χρόνο 3.02΄.27΄΄. Ακολούθησαν, με πολύ καλές επιδόσεις, οι Απόστολος Μενύχτας, που με χρόνο 3.08΄.09΄΄ βελτίωσε και φέτος σημαντικά το ατομικό του ρεκόρ,  Παναγιώτης Μουρδέκας με επίδοση 3.19΄.13΄΄ (10ος στην ηλικιακή κατηγορία του και μόλις 3ος στην ηλικιακή κατηγορία του μεταξύ των ελλήνων δρομέων), Γιάννης Ρωμανός με χρόνο 3.34΄.37΄΄ και ο Χρήστος Δούκας που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε δεν εγκατέλειψε την προσπάθειά του και τερμάτισε σε χρόνο 6.59΄.20΄΄. Επίσης, συμμετείχαν και τερμάτισαν από την περιοχή της Αιγιάλειας οι δρομείς Λεωνίδας Παπαντωνόπουλος με χρόνο 3.37΄.03΄΄ και Βασίλης Δακορώνιας με χρόνο 4.25΄.12΄΄.
            Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων έτρεξαν και τερμάτισαν μεταξύ των Αιγιωτών κατά σειρά οι Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος με πολύ καλή επίδοση 35΄.52΄΄ τερμάτισε στην 29η θέση της γενικής κατάταξης,  Παναγιώτης Αρβανίτης με επίδοση 42΄.08΄΄, Λεωνίδας Θεοφυλακτόπουλος με επίδοση 45΄.49΄΄, Στράτος Μαμαλούγκος με χρόνο 50΄.08΄΄, Μάριος Τσερεντζούλιας με επίδοση 52΄.21΄΄, Θεοφάνης Αναγνωστόπουλος με χρόνο 58΄.23΄΄, Δήμητρα Αγγελοπούλου με χρόνο 58΄.24΄΄ και Μανώλης Ζαφειρακόπουλος με χρόνο 1.00΄.07΄΄.
            Στον πρωινό αγώνα των 5 χιλιομέτρων συμμετείχαν και τερμάτισαν κατά σειρά οι Ανδρέας Κατσαρός, που είναι αθλητής της Ακαδημίας του Αθηνόδωρου, με επίδοση 25΄.12΄΄, Τρύφωνας Κατσαρός με χρόνο 25΄.21΄΄, Χαρά Μάντικα με επίδοση 26΄.08΄΄, Κωνσταντίνος Σταθόπουλος με χρόνο 26΄.35΄΄, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου με επίδοση 27΄.06΄΄, Κατερίνα Σταματοπούλου με χρόνο 31΄.22΄΄ και Ανδρέας Θανασούλιας με χρόνο 49΄.06΄΄.
            Ιδιαίτερα σημαντική, όμως, ήταν η διάκριση του αθλητή του Αγωνιστικού Τμήματος του «Αθηνόδωρου» Δημήτρη Γκραικιώτη, ο οποίος – μετά από την 3η θέση που είχε κατακτήσει στον αγώνα των 5 χλμ. της διοργάνωσης Run Greece Πάτρας του ΣΕΓΑΣ – συμμετείχε μαζί με όλους τους τρείς πρώτους νικητές των αντίστοιχων αγώνων στον αγώνα δρόμου 3 χλμ. που ήταν ο τελικός όλων των αγώνων Run Greece και πετυχαίνοντας πολύ καλή επίδοση 09΄.00΄΄ κατέκτησε την 2η θέση στη γενική κατάταξη και τιμήθηκε με το αργυρό μετάλλιο.
            Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή, την προσπάθεια και τον τερματισμό. Η εμπειρία που αποκτήθηκε από τους νέους δρομείς είναι πολύτιμη από έναν τέτοιο αγώνα. Η ομαδική συμμετοχή αποδεικνύει ότι υπάρχει το ομαδικό πνεύμα και το πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη του αθλητισμού και στην περιοχή μας, ώστε να δημιουργηθούν οι  προϋποθέσεις για τη μαζική λαϊκή συμμετοχή, που θα υπηρετεί τις ανάγκες των αθλούμενων και του κοινωνικού συνόλου. Το στόχο αυτό διεκδικεί και οραματίζεται ο Α.Σ. «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς» και καλεί με κάθε μέσο τη νεολαία να στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση και να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, που χαρίζει πνευματική και σωματική υγεία.

            Τέλος, να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι μαραθωνοδρόμοι του τοπικού μας Συλλόγου θα συμμετάσχουν σε λίγες μέρες στον Διεθνή Μαραθώνιο της Φλωρεντίας, που θα διεξαχθεί στην ιταλική πόλη την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου