ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

Εις τον Θεόκριτο παραπονιούνταν
μια μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης·
«...Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα·
κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θ’ ανεβώ ο δυστυχισμένος.»
Είπ’ ο Θεόκριτος· «Aυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες
είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο,
πρέπει νάσαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
(Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ: Το πρώτο σκαλί)

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

9/1/21

ΑΧΑΪΑ - ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΑΙΓΙΟ - ΣΤΙΒΟΣ

 


Η κοινωνική αναγνώριση είναι ίσως η καλύτερη εξαργύρωση των κόπων και των προσπαθειών ενός ατόμου ή μιας ομάδας. Η προβολή οποιασδήποτε επιτυχίας είτε  αφορά το άτομο είτε κάποιο σύνολο 
ατόμων ενισχύει την προσωπική εσωτερική πληροφόρηση για το ¨ευ πράττειν¨, ιδιαίτερα όταν οι εκτιμήσεις ταυτίζονται. Όταν δε,  δεν γίνεται αυτοσκοπός, η επιβράβευση παρακινεί, ενθαρρύνει και εμπνέει τους ανθρώπους.  

Η πρωτοβουλία  της εφημερίδας «Πελοπόννησος» για την ανάδειξη των προσώπων της χρονιάς στο νομό μας  αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φέτος για την πόλη μας, αφού μεταξύ των υποψηφίων που  επιλέχθηκαν, είναι και πολλοί συμπολίτες μας.  Ο Στέφανος Τριανταφύλλου και το Δημοτικό σχολείο Σελιανιτίκων στην κατηγορία κοινωνία, η Θεατρική Έκφραση Αιγίου (ΘΕΑ) και ο πολιτιστικόςσύλλογος Ακράτας «Αναγέννησις» στην κατηγορία «Πολιτισμός /τέχνες», η εταιρεία ΚΡΙΝΟΣ και το ΕΚΑΜΕ στην κατηγορία «Διοίκηση» 


                                                                   






Ο αθλητισμός βέβαια είναι αυτονόητα η κατηγορία που θέλουμε να εστιάσουμε περισσότερο. Παρ' ότι πιστεύουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι στον τομέα του αθλητισμού δικαιούνται τον τίτλο, διότι ο κόπος φτάνει στα επίπεδα του πόνου προκειμένου  να φτάσει κάποιος στην επιτυχία, εν τούτοις θα επισημάνουμε το γεγονός ότι έχουμε δύο εκπροσώπους του στίβου, ανάμεσα στους υποψηφίους. Πρόκειται αφ’ ενός για την Ντίνα Μπορνιβέλι προπονήτρια της Ολυμπιάδας Πατρών και αφ' ετέρου για τον Πολυχρόνη Ιατρόπουλο αθλητή του συλλόγου μας. Η κα Μπορνιβέλη   έχει καταφέρει να οδηγήσει την Ολυμπιάδα μαζί με τους συναδέλφους της, στα κορυφαία σωματεία της χώρας και έχει αναδείξει πολλούς πρωταθλητές που αγωνίστηκαν με την Εθνική Ελλάδος. Φέτος το σωματείο της αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα στην κατηγορία Κ18. Θα μπορούσε φυσικά να ήταν κάθε χρόνο από πολλά  χρόνια πριν, το "πρόσωπο της χρονιάς".

Έχουμε όμως
την ιδιαίτερη χαρά να είναι υποψήφιος ο Πολυχρόνης Ιατρόπουλος, αθλητής του σωματείου μας που η φετινή παρουσία του στο Δέκαθλο αλλά και ξεχωριστά στο άλμα επί κοντώ έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στους ανθρώπους της αθλητικής κοινότητας και όχι μόνο. Χρυσό μετάλλιο στο Δέκαθλο της κατηγορίας Κ18 και ρεκόρ Αχαΐας όλων των εποχών στο άλμα επί κοντώ, όπως και στο Δέκαθλο. Σημειώνεται μάλιστα ότι  στο άλμα επί κοντώ, πήρε το ρεκόρ Αχαΐας από τα  3.70 και μέσα στη χρονιά το έφτασε στα 4.20.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή συνέχεια σε όλους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου