ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

Εις τον Θεόκριτο παραπονιούνταν
μια μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης·
«...Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα·
κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θ’ ανεβώ ο δυστυχισμένος.»
Είπ’ ο Θεόκριτος· «Aυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες
είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο,
πρέπει νάσαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
(Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ: Το πρώτο σκαλί)

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

29/7/19

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΤΡΑ 2019

 Έχοντας ήδη μέσα στο 2019 κατακτήσει πανελλήνια καταξίωση στις μικρές ηλικιακά κατηγορίες κερδίζοντας 2 χρυσά μετάλλια, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα, καθώς και 3ο βαλκανικό με τη Μαρίνα Γιαννάδη, ο Αθηνόδωρος  έβαλε τη σφραγίδα του φέτος και στο μεγαλύτερο εγχώριο πρωτάθλημα στίβου το διήμερο 28 και 29/7 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα. Συγκεκριμένα φέτος αγωνίστηκαν 4 αθλητές. Ο Κωνσταντίνος Ιατρόπουλος, ο Μιχαήλ Καίπης, ο Ηλίας Καραμπούλας και ο Γιώργος Ιατρόπουλος.

        Ο Γιώργος Ιατρόπουλος που στο αντίστοιχο περυσινό πρωτάθλημα ήταν 14ος στη σφαιροβολία με πολύ καλή επίδοση 14,83 μέτρα,  έμεινε στη 18η θέση με επίδοση 13,82, παρ' ότι φαινότανι στους ενδάμεσους αγώνες της χρονιάς ότι θα κατάφερνε να πραγματοποιήσει το φετινό του στόχο  που ήταν μια βολή πάνω από τα 15μ.
        Ο Ηλίας Καραμπούλας πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ στα 5000μ με επίδοση 15,55,94 και κατατάχθηκε 15ος, αλλά σίγουρα δεν τον αντιπροσωπεύει ούτε η επίδοση , ούτε η θέση, αφού έχει δείξει ότι οι δυνατότητές του και ο ζήλος που επιδεικνύει στις προπονήσεις είναι αθλητή ανώτερου επιπέδου.
       Ο Μιχαήλ Καίπης έχοντας κατακτήσει φέτος το χρυσό μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία του, πήρε την  7η θέση με επίδοση 1.92, (ατομικό  ρεκόρ  1.98 από πέρυσι), παρότι  η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερων απαιτήσεων (Πανελλαδικές εξετάσεις), όπου  κι εκεί τα πήγε εξαιρετκά.
       Ο Κώστας Ιατρόπουλος τέλος δεν επαναπαύτηκε στο χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας του, ένα μήνα πριν στη Λάρισα στο αγώνισμα των 3000μ με φυσικά εμπόδια (9,22,04), αλλά  έδειξε σταθερότητα στις πολύ καλές επιδόσεις  (9,26,91), τερματίζοντας στην 6η θέση και συγχρόνως 2ος μεταξύ των αθλητών της ηλιακής του κατηγορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι 12 ώρες μετά έκανε νέο ατομικό ρεκόρ στα 800μ με επίδοση 1,58,60 χωρίς να έχει κάνει καθόλου ειδική προπόνηση για το αγώνισμα αυτό καθ όλη τη χρονιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου