ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

Εις τον Θεόκριτο παραπονιούνταν
μια μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης·
«...Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα·
κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θ’ ανεβώ ο δυστυχισμένος.»
Είπ’ ο Θεόκριτος· «Aυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες
είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο,
πρέπει νάσαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
(Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ: Το πρώτο σκαλί)

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

20/7/16

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ 2016


Με τρία μέλη από τον σύλλογό μας θα πλαισιωθεί η αποστολή της Εθνικής ομάδας στίβου παίδων- κορασίδων, προκειμένου να αγωνιστεί με την αντίστοιχη ομάδα της Κύπρου στη Λευκωσία στις 27 και 28/7.


       Πρόκειται για τους αθλητές Κυριακή Δημητρίου που θα αγωνιστεί στα 400μ με εμπόδια και Δημήτρη Γκραικιώτη που θα αγωνιστεί στα 1500μ, ενώ μαζί τους θα ταξιδέψει και ο προπονητής τους Νίκος Τσιοφύλας. Αναμφίβολα είναι μεγάλη επιτυχία για το σύλλογό μας αποτέλεσμα πρωτίστως της προσπάθειας  των αθλητών και των οικογενειών  τους.            Ωστόσο δεν πρέπει να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα το περιβάλλον μέσα στο οποίο     ευδοκίμησαν οι προσπάθειες αυτές.
Μεγάλο μερίδιο αναλογεί στους προπονητές Γρηγόρη Θεοχαρόπουλο, Φώτη Παπαναστασόπουλο, Κατερίνα Καρκατσέλου και φυσικά το Νίκο Τσιοφύλα που αποδεικνύει πως είναι προπονητής όχι μόνο με γνώση του αντικειμένου του αλλά και με ταλέντο στην ανάδειξη αθλητών στίβου. Στα λίγα χρόνια που έχει αναλάβει τον «Αθηνόδωρο» οι αθλητές του έχουν κατακτήσει 15 πανελλήνια μετάλλια (1χρυσό, 6 ασημένια και 8 χάλκινα), ενώ έχουν  δεχθεί 5 "κλήσεις" για να στελεχώσουν την εθνική ομάδα στην κατηγορία των παίδων –κορασίδων και των νέων ανδρών.



Όλα τα παραπάνω δε θα ήσαν πραγματικότητα αν δεν είχαμε την τύχη να δημιουργηθεί και να διοικηθεί ο σύλλογος από ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά και με ανιδιοτέλεια τον αθλητισμό και ειδικότερα το στίβο και αν δεν υπήρχε αγαστή συνεργασία με τη δημοτική αρχή, της οποίας η στήριξη είναι εκ των ων ουκ ανευ προκειμένου η πόλη μας να αναδεικνύει πρωταθλητές και μεσω αυτών να αναδεικνύεται το ΑΙΓΙΟ εντός και εκτός συνόρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου