ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

Εις τον Θεόκριτο παραπονιούνταν
μια μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης·
«...Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα·
κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θ’ ανεβώ ο δυστυχισμένος.»
Είπ’ ο Θεόκριτος· «Aυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες
είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο,
πρέπει νάσαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
(Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ: Το πρώτο σκαλί)

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

21/4/16

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ – ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ ΒΟΛΟΥ & ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Σε άλλους δύο σημαντικούς λαϊκούς αγώνες δρόμους συμμετείχαν οι βετεράνοι δρομείς του τοπικού αθλητικού Συλλόγου Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», οι οποίοι μάλιστα διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους και τις θέσεις που κατέλαβαν. Σε μια πολύ όμορφη αγωνιστική διαδρομή και με άρτια οργανωτική υποστήριξη διεξήχθη στην πόλη του Βόλου ο τοπικός 2ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος και δύο ακόμη παράλληλοι αγώνες, ο 23ος Δρόμος Υγείας Βόλου 3 χλμ. και αγώνας δρόμου για παιδιά 500 μέτρων. Αξίζει να αναφερθεί ότι και στους τρεις αυτούς αγώνες στο Βόλο συμμετείχαν περίπου 1.200 αθλητές.
            Στο αγωνιστικό μέρος, στη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ., οι δρομείς του Αθηνόδωρου πραγματοποίησαν πολύ καλές επιδόσεις και κατέλαβαν σημαντικές θέσεις ανάμεσα στους 434 αθλητές που συμμετείχαν συνολικά και τερμάτισαν στον αγώνα. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βασιλείου, με επίδοση 1.27΄.24΄΄ κατέλαβε μόλις την 10η θέση στη γενική κατάταξη του αγώνα και την 2η στην ηλικιακή κατηγορία του, ο Δημήτρης Παπαπέτρου με επίδοση 1.31΄.59΄΄ κατατάχθηκε 20ος και η Έμμη Σαπίου, με επίδοση 1.33΄.10΄΄, κατέκτησε την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη των γυναικών και αναδείχθηκε νικήτρια του αγώνα.
            Σε μια άλλη, εξίσου πολύ όμορφη διαδρομή, στην κοντινή μας Ναύπακτο, διεξήχθη ο 2ος Ημιμαραθώνιος Ναυπάκτου και ο παράλληλος 10ος Δρόμος Υγείας 7,5 χλμ. με τη συμμετοχή περίπου 300 δρομέων και στους δύο αγώνες, που έτρεξαν περιμετρικά της όμορφης πόλης με εκκίνηση και τερματισμό στην παραλία της Ψανής. Οι αγώνες αυτοί διοργανώθηκαν από το Δήμο Ναυπακτίας, το Σύλλογο Δρομέων και Μαραθωνοδρόμων Lepanto και τη Φυσιολατρική Ομάδα Αντιρρίου στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου που έγινε στις 18 Απριλίου 1829.

            Από τον τοπικό μας Σύλλογο συμμετείχαν στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ. ο Απόστολος Μενύχτας, ο οποίος με πολύ καλή επίδοση 1.33΄.28΄΄ κατατάχθηκε στην 10η θέση της γενικής κατηγορίας, ο Ηλίας Θεοφυλακτόπουλος που με επίδοση 1.39΄.07΄΄ κατέλαβε την 16η θέση στον αγώνα και η Μπεάτε Φούρ που τερμάτισε με χρόνο 2.49΄.46΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου