ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

Εις τον Θεόκριτο παραπονιούνταν
μια μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης·
«...Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα·
κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θ’ ανεβώ ο δυστυχισμένος.»
Είπ’ ο Θεόκριτος· «Aυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες
είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο,
πρέπει νάσαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
(Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ: Το πρώτο σκαλί)

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

28/12/14

2ος ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΑΥΓΕΤΟΥ


ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ

 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
 

Δυναμική και άκρως επιτυχημένη συμμετοχή πραγματοποίησαν συνολικά πέντε αθλητές και βετεράνοι δρομείς του Α.Σ. Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» στον 2ο Καστόρειο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Ταύγετου, ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου σε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στο δάσος του εντυπωσιακού Ταύγετου. Με εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Καστόρι Λακωνίας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 480 μέτρα και 22 χλμ από τη Σπάρτη, 600 δρομείς από όλη την Ελλάδα – αριθμός συμμετοχών άκρως εντυπωσιακός για ορεινό αγώνα δρόμου – διέσχισαν μέρος του θρυλικού βουνού φθάνοντας σε υψόμετρο 1.446 μέτρων, μέσα από μια πανέμορφη αλλά ιδιαίτερα απαιτητική (όπως, άλλωστε, φαίνεται και από τις επιδόσεις τους) διαδρομή 21,1 χλμ., η οποία περιελάμβανε 16 χλμ. σε μονοπάτια με ιδιαίτερα έντονες ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις που δυσκόλευαν τις προσπάθειες των δρομέων και έδιναν περιπετειώδη αίσθηση στον αγώνα.

Στο αγωνιστικό μέρος, πρώτη από τους αιγιώτες δρομείς ήταν η Έμμη Σαπίου, η οποία με μια εντυπωσιακή επίδοση 2.27΄.01΄΄ κατέκτησε την 2η θέση στη γενική κατάταξη των γυναικών, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Μουρδέκας με πολύ καλή επίδοση 2.39΄.20΄΄, ο οποίος ήταν τρίτος στην κατηγορία του. Ακολούθησαν οι δρομείς Δημήτρης Παπαπέτρου με χρόνο 2.49΄.34΄΄, Γιάννης Ρωμανός με επίδοση 2.54΄.53΄΄ και Λάζαρος Παυλίδης με χρόνο 2.59΄.09΄΄.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα άριστης φιλοξενίας εκ μέρους των διοργανωτών, οι οποίοι κατάφεραν να διοργανώσουν με απόλυτη επιτυχία έναν δύσκολο αγώνα βουνού, εξασφαλίζοντας υπερεπαρκή σηματοδότηση ολόκληρης της διαδρομής, αλλά και πλήρη υποστήριξη των δρομέων σε όλο τον αγώνα. Θα πρέπει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο αγώνας αυτός, που διοργανώθηκε από την Τοπική Κοινότητα Καστορείου υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπάρτης και της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, είναι από τους ελάχιστους πλέον αγώνες δρόμου (όπως και ο Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας) όπου οι δρομείς συμμετέχουν εντελώς δωρεάν, ενισχύοντας έτσι έμπρακτα το μαζικό λαϊκό αθλητισμό και δίνοντας ένα πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση για την ουσιαστική συνεργασία δημοσίων και αυτοδιοικητικών φορέων. Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες και οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά και αντάλλαξαν ευχές για τις εορτές των Χριστουγέννων και το νέο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου