ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

Εις τον Θεόκριτο παραπονιούνταν
μια μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης·
«...Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα·
κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θ’ ανεβώ ο δυστυχισμένος.»
Είπ’ ο Θεόκριτος· «Aυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες
είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο,
πρέπει νάσαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
(Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ: Το πρώτο σκαλί)

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

2/12/19

SUB-3 ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ


      

        Έχουμε ξαναγράψει ότι η ομάδα μαραθωνοδρόμων του Αθηνόδωρου αποτελεί ένα ιδιαίτερα όμορφο αθλητικό και κοινωνικό φαινόμενο της πόλης μας. Πρόκειται για μία παρέα ευχάριστων ανθρώπων (πρέπει να γίνει ξεχωριστή εκτενέστερη ανάρτηση για όλους) που συναντιόνται σχεδόν καθημερινά και μοιράζονται  τα ατελείωτα χιλιόμετρα της προπόνησής τους. Πρωταρχικός στόχος η υγεία ψυχική και σωματική. Ωστόσο οι επιδόσεις της ομάδας διαρκώς βελτιώνονται ανεξάρτητα από την ηλικία του καθενός. Ήδη αυξάνεται η  ομάδα των “sub-3” ,  αυτών δηλαδή που τρέχουν τα 42.196 μέτρα κάτω από 3 ώρες.


        Ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος προστέθηκε πρόσφατα στο γκρουπ αυτό (Μάριος Τσερεντζούλιας 2ω,38.49, Δημήτρης Τασσόπουλος  2ω,42.15, Γιάννης Βασιλείου 2ω,44.34, Γιάννος Σόγιας 2ω,52.11, Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου 2ω,55.02 ), αφού στο μαραθώνιο της Βαλένθια πέτυχε επίδοση 2ω.59λ.58δ.

         Αναμένουμε σύντομα να μπουν στο «sub-3» τον Απόστολο Μενύχτα, τον Νεκτάριο Αργυριάδη και τη Βηθλεέμ Σαπίου που έχουν δείξει με τις μέχρι τώρα επιδόσεις τους ότι είναι μέσα στις δυνατότητές τους καθώς και τον Αριστείδη Κουτσουμπελίτη (φίλο των Αθηνοδωριτών) που έκανε πρόσφατα επίδοση 3ω.15λ.15δ στον πρώτο του και πιο δύσκολο μαραθώνιο του κόσμου τον αυθεντικό της  Αθήνας. Να θυμίσουμε ότι στον ίδιο μαραθώνιο της Αθήνας ο Απόστολος Μενύχτας πέτυχε επίδοση 3ω.01.04λ. που ισοδυναμεί γι αυτούς που ξέρουν, πολλά λεπτά κάτω από τις 3 ώρες σε μαραθωνίους άλλων χωρών.
          Να επισημάνουμε  ότι οι πρώτοι Αιγιώτες που έσπασαν το φράγμα των 3 ωρών  είναι οι Βασίλης Δελαπόρτας και Χαράλαμπος Κουτουβάλας.


Η παραπάνω φωτογραφία από το βιβλίο του Γιάννη Χρυσανθόπουλου "Ο κλασσικός Αθλητισμός στο Αίγιο"

Παρακάτω από τον ηλεκτρονικό τύπο τα αποτελέσματα των Ελλήνων στη Βαλένθια. Οι χρόνοι  οι επίσημοι  είναι  λίγο διαφορετικοί από τους πραγματικούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου