ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

Εις τον Θεόκριτο παραπονιούνταν
μια μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης·
«...Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα·
κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θ’ ανεβώ ο δυστυχισμένος.»
Είπ’ ο Θεόκριτος· «Aυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες
είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο,
πρέπει νάσαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
(Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ: Το πρώτο σκαλί)

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

15/7/18

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ 5000Μ ΓΙΑ ΤΟ 2018 Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ


    



  Η νέα γενιά στις μεγάλες αποστάσεις έδωσε βροντερό «παρών»  στην Πάτρα κατά  το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου  και συγκεκριμένα στο αγώνισμα των 5000μ. Ηταν ένας συναρπαστικός αγώνας που εντυπωσίασε αναμφίβολα ο 21 ετών Κωνσταντίνος Σταμούλης  της  Γ.Ε.Α Αγρινίου, μέλος μεγάλης αθλητικής οικογένειας που προπονείται με τον Χαράλαμπο Ποσονίδη, έχοντας πετύχει  σε συνέχεια μεγάλων επιτυχιών τα τελευταία χρόνια μεγάλη επίδοση (14.36.29). Η σταθερότητά του, η επιμονή και η εργατικότητά του υπόσχονται ένα σπουδαίο μέλλον .  Τον συγχαίρουμε ειλικρινά  γιατί τον αισθανόμαστε «δικό μας»,  αφού αγωνίζεται στην περιφέρειά μας και τον παρακολουθούμε από τα πρώτα του αθλητικά βήματα.
          Σπουδαίες εμφανίσεις έκαναν και ο 2ος Γεώργιος Τάσσης επίσης 21 ετών που δε φοβάται να δίνει το 100% των δυνάμεών του, όπως και ο 3ος Μάριος Αναγνώστου 19 ετών που λίγες μέρες πριν , την Τρίτη, αγωνίστηκε στο Τάμπερε της Φιλανδίας  στα 10000μ κατά το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων και  ήδη έχει  το εντυπωσιακό ρεκόρ  για την ηλικία του στην απόσταση αυτή  30.10.39.
            Αναμφίβολα οι τρεις παραπάνω αθλητές  μαζί με τον Μάρκο Γκούρλια που πρόσφατα έσπασε το φράγμα των 14 λεπτών στα 5000μ , είναι η αιχμή του δόρατος  σε μία ελπιδοφόρα ομάδα αθλητών  που  ανεβάζουν με μεγάλες προσδοκίες  το επίπεδο  στις  μεγάλες αποστάσεις  στη χώρα μας. Αρκεί να σημειώσουμε ότι  ο 15ος αθλητής  τερμάτισε σε χρόνο 15.05.40.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου