ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

Εις τον Θεόκριτο παραπονιούνταν
μια μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης·
«...Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα·
κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θ’ ανεβώ ο δυστυχισμένος.»
Είπ’ ο Θεόκριτος· «Aυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες
είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο,
πρέπει νάσαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
(Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ: Το πρώτο σκαλί)

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

17/3/18

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΙΒΟΣ

            

             Ανοιξιάτικες ημέρες πλέον ζούμε στο στίβο του Αιγίου όχι μόνο ημερολογιακά αλλά και μεταφορικά. Βρεθήκαμε στο στάδιο  χθες Παρασκευή απόγευμα και σήμερα Σάββατο πρωί και χαρήκαμε αντικρίζοντας το θέαμα του συνωστισμού των αθλουμένων  χωρίς καμία διάθεση επικριτική για το γεγονός. Δεν πάνε πολλά χρόνια που
οι «στιβικοί» μετριούνταν στα δάκτυλα του ενός χεριού. Πλέον οι προπονητές δεν προλαβαίνουν να παρακολουθούν και να δίνουν οδηγίες. Εκτός από τους ήδη γνωστούς αθλητές του Αθηνόδωρου νέα ταλέντα αναδύονται και αξίζει κανείς να παρακολουθεί τις προπονήσεις τους και τη βελτίωσή τους μήνα με το μήνα σε όλο το φάσμα των αγωνισμάτων από τα σπριντ και την αντοχή, ως τα άλματα και τις ρίψεις. Με μεθοδική και κυρίως επιστημονική δουλειά των προπονητών του συλλόγου πολλά από τα σημερινά παιδιά θα είναι πρωταγωνιστές σε πανελλήνιο και όχι μόνο επίπεδο τα επόμενα χρόνια.  
             Αύριο ένα μεγάλο δρομικό γεγονός θα λάβει χώρα στην πόλη μας, η διεξαγωγή του ημιμαραθωνίου Αιγιαλείας. Η εθελοντική δουλειά του τμήματος μαζικού αθλητισμού και όχι μόνο, αναδεικνείει το Αίγιο πανελληνίως σε πόλη που αγαπά τον κλασσικό αθλητισμό, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις φυσικές του ομορφιές, τη μοναδική γεωγραφική του θέση αλλά και τα προιόντα της περιοχής που προσφέρουν οι  χορηγοί της διοργάνωσης.
               Πράγματι είναι  αλήθεια ότι «μικρὰ ζύμη ὅλον τὸ φύραμα ζυμοῖ». Έχουμε πει πολλές φορές πόσο τυχεροί είμαστε που βρέθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι και ίδρυσαν τον Αθηνόδωρο, με τους ιδανικούς ανθρώπους στη διοίκηση και στο προπονητικό έργο. Ωστόσο η πρώτη μαγιά των αθλητών είναι αυτή που καθόρισε το στίγμα και το ηθικό πλεονέκτημα της ομάδας. Χάραξαν όμορφους δρόμους  και έγιναν πρότυπα τόσο αθλητικά όσο και ηθικά.
               Ο  Δημήτρης Τασσόπουλος  μαζί με τον Γιάννο Σόγια, τον Γιάννη Βασιλείου, τον Παναγιώτη Δούκα, για παράδειγμα, οδήγησαν τους νεότερους αθλητές σε μεγάλες επιτυχίες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
               Εκτός από την αγάπη τους για τον κλασσικό αθλητισμό και τις ατομικές τους επιδιώξεις  ενίσχυαν  και βοηθούσαν όλους τους αθλητές και προωθούσαν το ομαδικό πνεύμα.  Συχνά προσάρμοζαν την προπόνησή τους στα μέτρα και προς όφελος των μικρότερων.
                 Σήμερα συνεχίζουν να αθλούνται, ενώ παράλληλα έχουν μπει δυναμικά και στον επαγγελματικό στίβο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο Γιάννης Βασιλείου και ο Γιάννος Σόγιας είναι πτυχιούχοι του τμήματος φυσικοθεραπείας της πόλης μας και ήδη παρέχουν τις  υπηρεσίες τους στους αθλητές μας όταν και όποτε χρειάζεται. Ο Γιάννος  Σόγιας δε, ως γνήσιος πολίτης του κόσμου ασκεί με ιδιαίτερη επιτυχία το επάγγελμά του στην Ελβετία και όποτε μετέχει σε αγώνες της χώρας αυτής δεν παραλείπει να φορά τη φανέλα του Αθηνόδωρου.


                 Από το βήμα της «κερκίδας» ένα μεγάλο ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου