ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

Εις τον Θεόκριτο παραπονιούνταν
μια μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης·
«...Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα·
κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θ’ ανεβώ ο δυστυχισμένος.»
Είπ’ ο Θεόκριτος· «Aυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες
είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο,
πρέπει νάσαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
(Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ: Το πρώτο σκαλί)

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

6/10/17

ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

Την προσεχή Κυριακή 8 Οκτωβρίου αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η διεξαγωγή των αγώνων Run Greece που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ στην πόλη της Πάτρας, όπου θα συμμετέχουν περισσότεροι από 40 αθλητές της Αγωνιστικής Ομάδας και δρομείς του Τμήματος Μαζικού Αθλητισμού του Τοπικού μας Συλλόγου, ενώ ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των αιγιωτών δρομέων αναμένεται στον 2ο Γύρο της Λίμνης Τσιβλού που διοργανώνει ο Δήμος Αιγιάλειας με την υποστήριξη του Αθηνόδωρου την μεθεπόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου στην ιδιαίτερα όμορφη αυτή περιοχή του τόπου μας.

(Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου 1ος νικητής)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε δύο ξεχωριστούς αγώνες συμμετείχαν την Κυριακή 1η Οκτωβρίου οι δρομείς του τοπικού Αθλητικού Συλλόγου Αιγίου «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς», που διεξήχθησαν στον Άγιο Βασίλειο Πατρών και στην περιοχή του Ακτίου. Ο πρώτος αγώνας ήταν αφιερωμένος στον σημαντικό αχαιό αθλητή Νίκο Αργυρόπουλο και περιελάμβανε αποστάσεις 10 χλμ, 5 χλμ και 5χλμ δυναμικού βαδίσματος, στο όμορφο παραλιακό μέτωπο της διαδρομής Άγιος Βασίλειος (Πατρών) – Ακταίο – Ρίο – Άγιος Βασίλειος. Έτσι στον 5ο αγώνα Ζεύξη RUN 2017 «Νίκος Αργυρόπουλος» είχαμε την συμμετοχή δύο αθλητών των αγωνιστικών τμημάτων του Αθηνόδωρου. Ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου, αν και βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας του εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς, κέρδισε την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη του  αγώνα των 5 χιλιομέτρων με επίδοση 17΄.34΄΄.66. Ο έτερος αθλητής της αγωνιστικής ομάδας του Αθηνόδωρου, Δημήτρης Τασσόπουλος, τερμάτισε στην 5η θέση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων με επίδοση 39΄.23΄΄.01 Ο αιγιώτης  αθλητής κατέβηκε στον αγώνα αυτό καθαρά για προπονητικούς λόγους αφού τον συνδύασε με προπόνηση το πρωί της ίδιας ημέρας  και τον ενέταξε στα πλαίσια της προετοιμασίας του για το πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου δρόμου στην Αθήνα στις 12 Νοεμβρίου. Στον ίδιο αγώνα, στην απόσταση των 10 χιλιομέτρων συμμετείχε ο αθλητής του Τμήματος Μαζικού Αθλητισμού του Αθηνόδωρου Απόστολος Μενύχτας, που τερμάτισε σε χρόνο 42΄.05΄΄΄.14, καθώς και οι αιγιώτες δρομείς Γιώργος Μεντζελόπουλος με χρόνο 52΄.35΄΄.20 και Δημήτρης Μεντζελόπουλος με χρόνο 52΄.47΄΄.69.
Επίσης, στην απόσταση των 21,1 χλμ. του 18ου Ημιμαραθώνιου Άκτιου Δρόμου, που διεξήχθη με εκκίνηση το Άκτιο και τερματισμό τη Βόνιτσα του Νομού Πρέβεζας, από το Τμήμα Μαζικού Αθλητισμού του Αθηνόδωρου συμμετείχαν και τερμάτισαν ο Νεκτάριος Αργυριάδης με επίδοση 1.33΄.09΄΄, ο Βασίλης Σωτηρόπουλος με επίδοση 1.46΄.01΄΄, ο Ηλίας Θεοφυλακτόπουλος με χρόνο 1.50΄.01΄΄ και ο Άγγελος Γιοβάς με χρόνο 1.55΄.00΄΄.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την προσεχή Κυριακή 8 Οκτωβρίου αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η διεξαγωγή των αγώνων Run Greece που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, αυτή τη φορά στην πόλη της Πάτρας, όπου θα συμμετέχουν περισσότεροι από 40 αθλητές της Αγωνιστικής Ομάδας και δρομείς του Τμήματος Μαζικού Αθλητισμού του Τοπικού μας Συλλόγου, ενώ ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των αιγιωτών δρομέων αναμένεται στον 2ο Γύρο της Λίμνης Τσιβλού που διοργανώνει ο Δήμος Αιγιάλειας με την υποστήριξη του Αθηνόδωρου την μεθεπόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου στην ιδιαίτερα όμορφη αυτή περιοχή του τόπου μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου