ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

Εις τον Θεόκριτο παραπονιούνταν
μια μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης·
«...Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα·
κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θ’ ανεβώ ο δυστυχισμένος.»
Είπ’ ο Θεόκριτος· «Aυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες
είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο,
πρέπει νάσαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
(Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ: Το πρώτο σκαλί)

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

7/3/16

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ 9ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ»




ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ “ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου οι βετεράνοι δρομείς του τοπικού αθλητικού Συλλόγου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» συμμετείχαν στον 9ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Αγρινίου, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον μεγάλο Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Μιχάλη Κούση
, που έφυγε από τη ζωή, άδικα σε ηλικία 52 ετών. Σ’ έναν αγώνα με πολύ καλή διοργάνωση, σε μια μαγευτική διαδρομή κατά μήκος της λίμνης Τριχωνίδος, μέσα από πανέμορφα χωριά, οι δρομείς έζησαν μια έντονη εμπειρία, αφού σ’ όλα τα χωριά εκατοντάδες άνθρωποι χειροκροτούσαν και τους ενθάρρυναν.
Στο αγωνιστικό μέρος, η αθλήτρια του αιγιώτικου Συλλόγου Έμη Σαπίου, με πολύ καλή επίδοση 1:36΄:18΄΄, κατέκτησε την 1η θέση στη γενική κατάταξη των γυναικών και αναδείχθηκε νικήτρια του αγώνα στις γυναίκες. Από τους αιγιώτες δρομείς ακολούθησε ο Απόστολος Μενύχτας με επίδοση 1:37΄:45΄΄ και ο Ηλίας Θεοφυλακτόπουλος με χρόνο 1:40΄:33΄΄.

Για τη συνέχεια, οι δρομείς του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ, αλλά και τα μέλη της Διοίκησής του ετοιμάζονται πυρετωδώς για τον 5ο Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας, ο οποίος διοργανώνεται από τον τοπικό αθλητικό μας Σύλλογο σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός – Παιδεία – Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία» του Δήμου Αιγιαλείας και θα διεξαχθεί στις 27 Μαρτίου, στη γνωστή πανέμορφη και καταπράσινη διαδρομή από το Διακοπτό (σιδηροδρομικός σταθμός) μέχρι το Αίγιο (Πλατεία Υψηλών Αλωνίων) και μέσα από τις γραφικές Τοπικές Κοινότητες (και ομώνυμα παραλιακά χωριά) Ζαχλωριτίκων, Ελαιώνα, Ροδιάς, Νικολαιΐκων, Ριζομύλου, Βαλιμητίκων, Τεμένης και Διγελιωτίκων. Για την επιτυχή διεξαγωγή του τοπικού αυτού αγώνα, όμως, δεν αρκούν οι προσπάθειες των διοργανωτών αλλά απαιτείται και η στήριξη του κόσμου και των κατοίκων όλων των Κοινοτήτων και της πόλης του Αιγίου, που με το χειροκρότημά τους θα πρέπει να υποδεχθούν και να ενισχύουν τους αθλητές (πάνω από 300), οι οποίοι θα έρθουν από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να τρέξουν στη διαδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου