ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

Εις τον Θεόκριτο παραπονιούνταν
μια μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης·
«...Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα·
κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θ’ ανεβώ ο δυστυχισμένος.»
Είπ’ ο Θεόκριτος· «Aυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες
είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο,
πρέπει νάσαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
(Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ: Το πρώτο σκαλί)

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

29/6/15

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ!

Αντιγράφουμε
από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:     "Ένα ακόμη Πανελλήνιο Μετάλλιο , το τρίτο μέσα στο 2015, κέρδισε ο Σπύρος Ιατρόπουλος. Ο αθλητής του Αθηνόδωρου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Εφήβων-Νεανίδων, που διεξήχθη στην πόλη των Σερρών το Σάββατο και την Κυριακή 27-28 Ιουνίου , κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των 5.000 μέτρων Εφήβων. Σε μία πολύ δυνατή και αμφίρροπη έως και την τελευταία στροφή κούρσα, ο Σπύρος ξεπέρασε για άλλη μία φορά τον εαυτό του και με επίδοση 15.38.91, βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ κατά 25 ολόκληρα δευτερόλεπτα , ανέβηκε για μία ακόμη φορά φέτος στο βάθρο παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο. Το χάλκινο αυτό μετάλλιο συμπλήρωσε πλήρως την συλλογή του για το 2015 καθώς προηγήθηκαν το χρυσό μετάλλιο στα 6.000μ δρόμου σε ανώμαλο έδαφος Εφήβων, αλλά και το αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων Εφήβων. Επόμενος στόχος του έτους για τον αθλητή του Αιγιώτικου Συλλόγου θα είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών στις 25-26 Ιουλίου στην Αθήνα, όπου θα προσπαθήσει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το ατομικό του ρεκόρ στο αγώνισμα των 5.000 μέτρων.
Σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συμμετείχαν άλλοι 23 αθλητές του Αθηνόδωρου. Ο αδερφός του Σπύρου, Κώστας Ιατρόπουλος που ανήκει στην μικρότερη ηλικιακά κατηγορία των Παίδων και απίσης έχει κερδίσει φέτος το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Λυκείων, αν και δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και ήταν μακριά απο το ατομικό του ρεκόρ, κατετάγη τελικά 8ος με επίδοση 4.10.66. Ο επίσης Παίδας Δημήτρης Γκραικιώτης , κάνοντας ένα “άλμα” στην απόδοση του βελτίωσε αρκετά το ατομικό του ρεκόρ και με χρόνο 4.13.90 κατέλαβε την 9η θέση.Τέλος, η αθλήτρια Άννα-Μαρία Κατσίκα , αν και τη φετινή χρονιά προτεραιότητα της ήταν οι Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , κατάφερε να διατηρηθεί σε αξιόλογο αγωνιστικό επίπεδο και συμμετείχε και σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Τριπλούν Νεανίδων. Με επίδοση 10.64 , η οποία είναι αρκετά κοντά στο ατομικό της ρεκόρ στον ανοιχτό Στίβο, κατέλαβε τελικά την 19η θέση.
Παρόλο που συμμετείχαμε με λίγους αθλητές , συγκεντρώσαμε πολύ περισσότερους βαθμούς (30 συνολικά) σε σχέση με την περυσινή χρονιά σε αυτό το Πρωτάθλημα, δείχνοντας την ανοδική πορεία του Συλλόγου σε όλους τους τομείς. Το επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τον Σύλλογο Στίβου του Αιγίου είναι αυτό της κατηγορίας Παμπαίδων- Παγκορασίδων Ά που θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Ιουλίου στο Ναύπλιο και φυσικά ο στόχος είναι να έχουμε πάλι θέσεις στο βάθρο. "
Θα ακολουθήσει το βίντεο του αγώνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου