ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

Εις τον Θεόκριτο παραπονιούνταν
μια μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης·
«...Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα·
κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θ’ ανεβώ ο δυστυχισμένος.»
Είπ’ ο Θεόκριτος· «Aυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες
είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο,
πρέπει νάσαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
(Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ: Το πρώτο σκαλί)

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

11/10/14

ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ...

Αντιγράφουμε από την εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ'' :


O Aθηνόδωρος στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων09/10/2014  [15:43]

O Aθηνόδωρος στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο αγώνας δρόμου 30.000 m - 8ος γύρος της Λίμνης Ιωαννίνων - που διοργανώθηκε από τους τοπικούς φορείς και τον Α.Σ. «Ποσειδών». Η αδιαμφισβήτητη οργανωτική επιτυχία του αγώνα αυτού επιστεγάστηκε από την πολυάριθμη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα, καθώς συμμετείχαν εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα και τερμάτισαν περίπου 701 αθλητές. Η διαδρομή του αγώνα ήταν υπέροχη και προσέφερε πάρα πολλές συγκινήσεις και εμπειρίες στους δρομείς που συμμετείχαν και διέτρεξαν το μεγαλύτερο μέρος της δίπλα στην πανέμορφη λίμνη Παμβώτιδα.
Ο Α.Σ. Αιγίου «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς» έλαβε μέρος στον αγώνα με έξι (6) δρομείς - βετεράνους αθλητές, που πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση καταλαμβάνοντας καλές θέσεις στη γενική κατάταξη. Από τους Αιγιώτες δρομείς τερμάτισαν κατά σειρά ο Δημήτρης Παπαπέτρου με χρόνο 2.15΄.00΄, η Έμμη Σαπίου που με πολύ καλή επίδοση 2.15΄.02΄΄ κατέλαβε μόλις την 2η θέση στη γενική κατάταξη των γυναικών, ο Λάζαρος Παυλίδης με χρόνο 2.25΄.51΄΄, ο Ηλίας Θεοφυλακτόπουλος με επίδοση 2.26΄.55΄΄, ο Νεκτάριος Αργυριάδης στην πρώτη του συμμετοχή σε λαϊκό αγώνα δρόμου μεγάλης απόστασης με χρόνο 2.38΄.23΄΄ και ο Βασίλης Ντουζέπης με χρόνο 2.46΄.43΄΄.
Επίσης, στα πλαίσια της ίδιας αθλητικής εκδήλωσης διοργανώθηκε αγώνας δρόμου 10.000 μέτρων, στον οποίο συμμετείχαν και τερμάτισαν 321 αθλητές. Στον αγώνα αυτό συμμετείχε για τον τοπικό μας Σύλλογο ο Δημήτρης Τασσόπουλος, ο οποίος μάλιστα, με πολύ καλή επίδοση 35΄.36΄΄, κατέλαβε μόλις την 2η θέση στη γενική κατάταξη.
Ο αγώνας αυτός εντάσσεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα προετοιμασίας των δρομέων του Αθηνόδωρου για τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, που φέτος θα διεξαχθεί στις 9 Νοεμβρίου, στην Κλασική Διαδρομή των 42.196 μέτρων από το Μαραθώνα έως το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στα ίδια πλαίσια, μάλιστα, οι δρομείς του τοπικού Συλλόγου, που φέτος θα έχει την πολυπληθέστερη εκπροσώπηση από κάθε άλλη χρονιά με 22 αθλητές στο αγώνισμα του μαραθωνίου δρόμου, πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο την μεγάλη προπόνηση του μαραθωνίου, σε μια διαδρομή 35 χιλιομέτρων από την Ακράτα έως την παραλία του Αιγίου. Στην απαιτητική αυτή προπόνηση συμμετείχαν οι δρομείς: Παναγιώτης Μουρδέκας, Γιάννης Βασιλείου, Χρήστος Λαϊνάς, Λάζαρος Παυλίδης, Κώστας Βασιλείου, Ραδάμανθυς Σκούντζος, Ηλίας Θεοφυλακτόπουλος, Νεκτάριος Αργυριάδης, Άγγελος Μουρίκης, Βασίλης Σωτηρόπουλος, Άγγελος Γιοβάς και Βασίλης Ντουζέπης. Οι αθλητές του Αιγιώτικου Συλλόγου έδειξαν ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου