ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

Εις τον Θεόκριτο παραπονιούνταν
μια μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης·
«...Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα·
κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θ’ ανεβώ ο δυστυχισμένος.»
Είπ’ ο Θεόκριτος· «Aυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες
είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο,
πρέπει νάσαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
(Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ: Το πρώτο σκαλί)

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

27/6/13

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ"


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ


 

Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2013 03:43
           Άκρως επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή του τοπικού Συλλόγου “ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ” στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων – Κορασίδων, που διεξήχθη και φέτος στα Τρίκαλα το περασμένο Σαββατοκύριακο, 22 και 23 Ιουνίου. Στο αγώνισμα των 1.500 μέτρων Παίδων, ο αθλητής του Συλλόγου Σπύρος Ιατρόπουλος κατέκτησε και πάλι πανελλήνιο μετάλλιο και με εξαιρετική επίδοση 4΄.09΄΄.69, που αποτελεί νέο ατομικό του ρεκόρ και ρεκόρ του Συλλόγου, κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Η επιτυχία του αθλητή αυτού, που κατέκτησε για δεύτερη φορά το δεύτερο πανελλήνιο μετάλλιο στην σύντομη ιστορία του τοπικού μας Συλλόγου (ο ίδιος αθλητής στην ίδια πόλη και στο ίδιο στάδιο το 2011 είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στα 3.000 μέτρα της κατηγορίας Παμπαίδων Α΄), μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και αποδίδεται από τους προπονητές του όχι μόνο στην εντατική προπόνηση που ακολουθεί, αλλά εξίσου και στην απόλυτη αφοσίωση, υπομονή, επιμονή, σεμνότητα και αισιοδοξία που τον χαρακτηρίζει στις προπονήσεις και στους αγώνες, στοιχεία που δείχνουν ότι εκτός από πολύ καλός αθλητής είναι και εξαιρετικός χαρακτήρας και αξίζει αδιαμφισβήτητα τις επιτυχίες που συνεχίζει να σημειώνει.
Στο ίδιο αγώνισμα, ο αδερφός του Κώστας Ιατρόπουλος, ο οποίος ανήκει στην μικρότερη ηλικιακή κατηγορία και αποτελεί  την ελπίδα του συλλόγου για πολύ μεγάλες επιδόσεις και διακρίσεις στο συγκεκριμένο αγώνισμα στα επόμενα χρόνια, κατέκτησε την έκτη θέση με χρόνο 4΄.15΄΄.79.  Βασικός αγωνιστικός στόχος του Κώστα είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του στις 6 και 7 Ιουλίου στο Σχηματάρι όπου θα διεκδικήσει ένα πανελλήνιο μετάλλιο στο αγώνισμα των 1000 μέτρων.
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των αγώνων, ο Σπύρος Ιατρόπουλος, παρά την κούραση του αγώνα της πρώτης ημέρας, ήταν πέμπτος στα 3.000 μέτρα παίδων με χρόνο 9΄.14΄'.78. Επίσης, η ομάδα σκυταλοδρομίας 4 Χ 400 μέτρα του Συλλόγου, αποτελούμενη  από τους Ανδρέα Κουτσοχέρα, Κώστα Ιατρόπουλο, Σπήλιο Δημητρακόπουλο και Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου κατέλαβε την 14η θέση με επίδοση 3΄.42΄΄.01. Η επίδοση αλλά και η θέση που κατέλαβαν οι αθλητές μας είναι αρκετά καλές, δεδομένου ότι εκτός από τον Ανδρέα Κουτσοχέρα οι άλλοι τρεις αθλητές ανήκουν στην μικρότερη ηλικιακή κατηγορία που είχαν όμως δικαίωμα συμμετοχής σε αυτούς τους αγώνες και σίγουρα στο μέλλον για φέρουν πολλές ομαδικές επιτυχίες στο αγώνισμα αυτό.
Στο αγώνισμα του άλματος τριπλούν κορασίδων, η Άννα-Μαρία Κατσίκα κατέλαβε την 16η θέση με επίδοση 10.69 μ., που αποτελεί ατομικό ρεκόρ το οποίο ισοφάρισε για τέταρτη φορά σε ισάριθμους αγώνες. Η Μελίνα Μαυρομάτη στα 100 μέτρα με εμπόδια κορασίδων ήταν 17η με χρόνο 16΄΄.85 και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ στο  ίδιο αγώνισμα η Κατερίνα Σταματοπούλου ήταν 18η με χρόνο 17΄΄.22
Τέλος, η ομάδα σκυταλοδρομίας 4 Χ 100 μέτρα του Συλλόγου, αποτελούμενη από τις Γιώτα Τρίγκα, Κατερίνα Σταματοπούλου, Μελίνα Μαυρομάτη και Άννα-Μαρία Κατσίκα, κατέλαβε την 26η θέση, με επίδοση 53΄΄.32 που αποτελεί νέο ρεκόρ του Συλλόγου.
Συνοψίζοντας, η εννεαμελής αποστολή του Αθηνόδωρου εκπροσώπησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πόλη μας σε αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, καθώς το όνομά της ακούστηκε πολλές φορές από τα μεγάφωνα του σταδίου, όπου βρίσκονταν αθλητές, προπονητές και γενικά πολίτες από ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης, οι εντυπώσεις των παιδιών του Συλλόγου ήταν πάρα πολύ καλές τόσο από τους αγώνες όσο και από την πόλη των Τρικάλων, καθώς αυτό που τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και ήταν πρωτόγνωρο για όλα τα παιδιά ήταν ότι οι οδηγοί των αυτοκινήτων σταματούσαν στον δρόμο για να περάσουν οι πεζοί στις διαβάσεις πεζών, αλλά και σε άλλα σημεία των δρόμων. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους του τοπικού Δήμου και στους δημότες της πόλης των Τρικάλων και το παράδειγμά τους μακάρι να βρει μιμητές και στην δική μας πόλη, ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα της καθημερινής ζωής όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου