ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

Εις τον Θεόκριτο παραπονιούνταν
μια μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης·
«...Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα·
κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θ’ ανεβώ ο δυστυχισμένος.»
Είπ’ ο Θεόκριτος· «Aυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες
είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο,
πρέπει νάσαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
(Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ: Το πρώτο σκαλί)

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΗΣΗ

18/9/16

ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ


Χθες το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου είδαμε τους αθλητές του "Αθηνόδωρου" να δοκιμάζουν πιο δύσκολες προπονήσεις, παρότι βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας τους για τη νέα αγωνιστική χρονιά, γεγονός που δυσκόλεψε και κούρασε τους περισσσότερους. Παραφράζοντας τους στίχους του σημερινού Ευαγγελίου ,"ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι. ὃς γὰρ ἂν θέλῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ σῶσαι, ἀπολέσει αὐτήν·" θα λέγαμε ότι όποιος επιδιώκει να φτάσει ψηλά θα πρέπει να διαλέξει το πιο κακοτράχαλο και κουραστικό μονοπάτι. Και όποιος επιδιώκει τη χαρά της ανάπαυσης πρέπει να επιδιώκει το αντίθετο, δηλαδή την εγρήγορση και τη μεθοδική και συστηματική εργασία. Ετσι άλλωστε ήρθαν τα 15 πανελλήνια μετάλλια και καμαρώσαμε ήδη τέσσερις αθλητές μας να φορούν τη φανέλλα της Εθνικής Ελλάδος. 

12/9/16

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΤΙΒΟΥ



Μέσα σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, με τη συμμετοχή νέων παιδιών, αθλητών και αθλητριών του Αθλητικού Συλλόγου Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», αλλά και αρκετών γονέων τους, όλων των προπονητών και σύσσωμης της Διοίκησής του, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του τοπικού μας Συλλόγου για την έναρξη της νέας αθλητικής χρονιάς, κατά την οποία τελέστηκε και ο καθιερωμένος Αγιασμός.


 Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Βασιλείου και τον προπονητή κ. Νίκο Τσιοφύλα, οι οποίοι ευχήθηκαν σε όλα τα παιδιά να έχουν υγεία, καλή πρόοδο στο σχολείο τους και καλή μαθητική χρονιά, αλλά και καλή αθλητική χρονιά με επιτυχίες, ενώ στους γονείς τους να έχουν υγεία και δύναμη για να τα στηρίζουν σε όλες τις προσπάθειές τους.
            Στη συνέχεια, η Διοίκηση είχε τη χαρά να παρουσιάσει επίσημα προς τους αθλητές του Συλλόγου και τους γονείς τους τη νέα προπονήτρια του Συλλόγου κα Ναταλία Ιωσηφίδου, η οποία εκτός από τις εκτεταμένες σπουδές της ιδίως στον κλασικό αθλητισμό έχει να επιδείξει πολλές και σημαντικές επιδόσεις ως αθλήτρια στα αγωνίσματα του πένταθλου κλειστού στίβου, έπταθλου ανοικτού στίβου, άλματος εις ύψος και του μήκους, καθώς πέτυχε αρκετά ρεκόρ και κατέστησε ακόμη και χρυσό πανελλήνιο μετάλλιο κλειστού στίβου στο ύψος το 2013 με επίδοση 1.81 μ., όπως αναλυτικά ανέφερε ο προπονητής Νίκος Τσιοφύλας. Η Ναταλία, εκτός από την ενίσχυση του προπονητικού έργου του Συλλόγου στο Δημοτικό Στάδιο, θα αναλάβει κυρίως τη λειτουργία του Τμήματος Ακαδημίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας, το οποίο φέτος θα αρχίσει σύντομα να λειτουργεί ο Αθηνόδωρος στο Στάδιο της Αιγείρας. Η έναρξη και οι ακριβείς ημέρες και ώρες των προπονήσεων θα ανακοινωθούν τόσο μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου (www.athinodoros.gr), όσο και με σχετικές αφίσες που θα αναρτηθούν σε πολλά σημεία της περιοχής.

Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες ομαδικές αναμνηστικές φωτογραφίες και όλοι ευχήθηκαν για τη νέα αθλητική χρονιά υγεία και πάντα επιτυχή αποτελέσματα για ακόμη καλύτερη πορεία του Συλλόγου και του στίβου στην πόλη μας.

2/9/16

Ο 'ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ' ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

            Ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» ανακοινώνει ότι η Ακαδημία Στίβου και τα Αγωνιστικά Τμήματα του Συλλόγου, μετά από τις θερινές διακοπές, ξεκινούν τη νέα αθλητική χρονιά την 7η Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου και για το σκοπό αυτό προσκαλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου, τους αθλητές, τους γονείς των αθλητών και κάθε ενδιαφερόμενο να παρευρεθούν στην ημέρα έναρξης, κατά την οποία θα τελεστεί Αγιασμός και θα ακολουθήσει εκδήλωση για το καλωσόρισμα της νέας αθλητικής περιόδου. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η νέα χρονιά θα επιφυλάξει ευχάριστες εκπλήξεις για τους αθλητές μας και τους γονείς τους, αλλά και την πόλη μας γενικότερα. Αν αναλογιστούμε τις επιτυχίες και επιδόσεις των αθλητών του Συλλόγου μας κατά την χρονιά που πέρασε, παρ’ όλες τις γενικότερες δυσκολίες που όλοι μας βιώνουμε, μόνο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε για το μέλλον του Σωματείου μας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου